Росія репетує, що її чемпіонці хочуть "пришити" допінг

Виконуючий обов'язки глави Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Вадим Зеліченок назвав дії співробітників Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) несумлінними

Причиною для критики стали два попередження за порушення порядку надання інформації про своє місцезнаходження для проведення процедури допінг-контролю росіянки Катерини Конєвої, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Теоретично, якщо Конєва отримає третій "червоний прапорець", то загроза дискваліфікації цілком реальна. Ми вважаємо, що в ситуації з Конєвою не надто сумлінно спрацювали працівники WADA, які приїжджали брати у неї проби. ВФЛА вже подала клопотання і буде розбиратися в цій ситуації. Було вже два подібні випадки, коли ми й самі спортсмени довели, що їх провини не було", - каже Зеліченок.

Конєва є віце-чемпіонкою світу-2013 і чемпіонату Європи-2014 у потрійному стрибку.

Нагадаємо, 4 листопада у Франції розпочався суд над колишнім президентом міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій Ламіном Діаком, якого підозрюють в отриманні хабара за приховування вживання допінгу російськими спортсменами.

Очікується, що 9 листопада має бути оприлюднений звіт комісії Міжнародного антидопінгового агентства (WADA) про розслідування з приводу вживання допінгу російськими легкоатлетами.