Українці перед поїздкою до Єгипту мають враховувати нестабільність безпеки в країні, - МЗС

Міністерство закордонних справ закликає громадян України, які планують відвідати Єгипет, зважити на "невизначеність безпекової ситуації в цій країні"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посланням на сайт МЗС.

"МЗС рекомендує громадянам України, які планують здійснити подорож до Єгипту, зважити на невизначеність безпекової ситуації у цій країні до завершення розслідування причин катастрофи російського літака та стабілізації ситуації", - йдеться в заяві.

Прес-служба зазначає, що тим громадянам, які перебувають на території Єгипту, варто виявляти підвищену увагу і обережність, не залишати без нагальної потреби місць організованого відпочинку, які знаходяться під охороною і наглядом сил безпеки. У випадку необхідності виїзду за межі місця організованого відпочинку громадянам слід повідомляти про це адміністрацію готелю, рідних або представника туроператора.

"У разі різкого загострення ситуації, необхідно неухильно виконувати вказівки посадових осіб, відповідальних за безпеку у місці проживання, правоохоронців та представників організацій, що здійснюють реагування на надзвичайну ситуацію. Громадянам рекомендується зберігати в доступних місцях, документи, кошти і речі, що знадобляться у випадку термінового залишення місця проживання", - заявили в МЗС.

Раніше повідомлялося, що у вихідні по російських туристів у Єгипті відправили 93 рейси.

Нагадаємо, 31 жовтня літак Airbus А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що виконував рейс із Шарм-ель-Шейху в Санкт-Петербург, розбився за кілька хвилин після зльоту. Він упав на території Синайського півострова, де активно діють бойовики, які асоціюють себе з "Ісламською державою".

Загинули всі 224 людини, які були на борту. Серед них четверо - громадяни України.