Державіаслужба України перевірить безпеку аеропорта в Шарм-ель-Шейху

Державна авіаційна служба України повідомила українські авіакомпанії, що виконують рейси до Єгипту, про посилення заходів безпеки

Про це йдеться в повідомленні прес-служби, передає Еспресо.TV.

"Підготовлено та направлено на адресу авіакомпаній, які виконують рейси до/з аеропортів Єгипту, телеграми щодо вжиття додаткових заходів авіаційної безпеки під час виконання авіаперевезень в/з аеропортів Єгипту", - йдеться в повідомленні.

На засіданні ради з безпеки польотів державіаслужби було вирішено направити інспектора в аеропорт Шарм-ель-Шейха для проведення перевірки стану авіаційної безпеки: "За результатами наради вирішено направити державного інспектора з авіаційної безпеки для проведення перевірки стану авіаційної безпеки в аеропорту Шарм-ель-Шейх".

Нагадаємо, літак А321 авіакомпанії "Когалимавіа" розбився на півночі Синайського півострова в 35 км від міста Ель-Аріш. Він зник з екранів радарів, перебуваючи на висоті 9,5 км.

Спочатку ймовірною причиною катастрофи називалася технічна несправність.

Зазначимо, що за підрахунками Асоціації туроператорів Росії втрати галузі від заборони возити туристів до Єгипту складуть не менше $56 млн, або ж 3,6 млрд рублів.