До 2019 року жодна країна не приєднається до ЄС, - Єврокомісія

У Єврокомісії вкотре підтвердили принципову позицію, що Євросоюз не буде розширюватися упродовж діяльності президента Жана-Клода Юнкера

Про це йдеться у щорічній доповіді Єврокомісії щодо розширення ЄС, яка була оприлюднена у вівторок, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"На тлі важливого прогресу в багатьох країнах у багатьох сферах упродовж попередніх років наявні проблеми, які мають країни, свідчать, що жодна з них не буде готовою приєднатися до ЄС упродовж мандату чинної Єврокомісії, який спливає наприкінці 2019 року", - йдеться у звіті.

Доповідь стосується таких країн, як Туреччина, Чорногорія, Сербія, Албанія, Македонія, Боснія і Герцеговина та Косово (невизнана деякими країнами ЄС).

Наголошується також, що Туреччина і країни східних Балкан серйозно уражені кризою, спричиненою масовим напливом мігрантів та біженців із Сирії та Іраку.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер у своїй політичній стратегії на цій посаді заявляв, що жодна країна не вступить до ЄС у період його діяльності до 2019 року.