До КОРДу подали заявки понад 7 тис. осіб, - Аваков

Зараз на 1200 місць у спецпідрозділі поліції КОРД подали свої заявки 7200 претендентів

Водночас з органів внутрішніх справ звільнено 47 тисяч співробітників. Протягом найближчих днів можуть бути звільнені ще 19 тисяч працівників. Про це міністр внутрішніх справ повідомив в інтерв'ю "Українській правді", передає Еспресо.TV.

За словами глави МВС, зараз йде атестація всіх кандидатів, які подали заявку на вступ до спецпідрозділу КОРД. До конкурсу були запрошені бійці добровольчих батальйонів МВС, спецпідрозділів МВС "Сокіл", "Грифон", а також колишні співробітники розформованого спецпідрозділу "Беркут". У той же час найбільш одіозні з них не будуть допущені до процесу атестації.

"Це питання балансу, про який ми говорили. Тобто ми звільнили найодіозніших. Звільнено вже 47 тисяч чоловік. І швидше за все, з 5 по 10 листопада, у момент переходу, ще до атестації, ряди порідіють ще на 19 тисяч осіб", – підкреслив Арсен Аваков.

Він також повідомив, що зараз на 1200 місць у спецпідрозділі поліції КОРД подали свої заявки 7200 претендентів.

"Відверто кажучи, я думаю, що ми наберемо з них чоловік 600-800", – зазначив глава МВС.

Нагадаємо, виконувач обов'язків заступника глави Національної поліції України Олексій Руденко зазначав, що претенденти на службу в спецпідрозділі КОРД проходитимуть "детектор брехні".