Фотофакт: У Львові презентували перший в Україні електробус

Сьогодні, 9 листопада, у Львові презентували перший в Україні електробус, який зібрали на львівському концерні "Електрон"

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на ZAXID.NET.

Це екологічно чистий вид транспорту, який використовує лише електроенергію, може перевозити до 100 пасажирів, розвиває швидкість до 70 км/год, за день може проїжджати без підзарядки 200 км. Коштує електробус 9 млн грн.

Львівський електробус обладнаний для людей з особливими потребами спеціальними пандусами, ременями безпеки, є в ньому й кондиціонери та опалення. Він може підзарядитися швидкою зарядкою з високим струмом 380 вольт за 15-20 хв.

Споживання електроенергії електробуса на день в 10 разів дешевше від споживання пального звичайного міського автобуса. Уже в листопаді електробус виїде на вулиці Львова. Після тестування його запустять у рейс. Коштуватиме він як проїзд в електротранспорті.

"Цього року ми забираємо цей перший електробус, забираємо тролейбуси та 6 автобусів. окрім того, зараз у роботі є 7 трамваїв, які робимо за кошти Європейського банку. Наша програма на наступні роки – 16-18-й роки – це 600 машин, які  маємо закупити. Це нові автобуси, нові тролейбуси, нові трамваї", – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами Андрія Пивоварського, цього року держава створила програму на 100 млн грн з підтримки будівництва трамваїв.

Окрім електробуса сьогодні для Львова передали і три тролейбуси від "Електрону". Відтак, як додав Андрій Садовий, "Електрон" приступив до виготовлення чергової партії трамваїв для Львова.

Загалом у найближчі 5 років місто планує закупити кілька сотень трамваїв, тролейбусів та електробусів.