ОБСЄ не побачили гуманітарної кризи в окупованому Дебальцевому

Незважаючи на нестачу медикаментів, питної води та дитячого харчування, про гуманітарну кризу в окупованому Дебальцевому спостерігачі ОБСЄ не говорять

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Deutsche Welle".

"Ми побачили місто, все ще сильно зруйноване після конфлікту минулого року. Також ми помітили, що багато жителів покинули його, вулиці досить порожні. Місто сильно мілітаризоване. Ми говорили з жителями, багато з них раніше травмовані після найсильніших боїв в оточеному місті, але у людей є доступ до води, різні об'єкти міської інфраструктури введені в дію, наприклад, повністю відновлений залізничний вокзал.... У той же час у Дебальцевому, як і в інших населених пунктах уздовж лінії розмежування, спостерігається брак певних медикаментів у лікарнях, а також нестача чистої питної води", - розповів заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг в інтерв'ю виданню.

Однак, за його словами, не можна говорити про пряму гуманітарну катастрофу у місті.

Він повідомив також, що донедавна міжнародні гуманітарні організації не мали можливості розподіляти у Дебальцевому необхідну допомогу.

"Магазини, які змогли відвідати спостерігачі СММ, забезпечені продуктами, але в Дебальцевому і в інших населених пунктах є нестача певних товарів. Крім медикаментів, це деякі види продуктів, наприклад дитяче харчування", - сказав Хуг.

Нагадаємо, у жовтні місія ОБСЄ змогла потрапити до окупованого Дебальцевого і зафіксувала, що люди там знаходяться "на межі виживання".