Пєсков заперечує, що мільярдерка Катерина Тихонова - дочка Путіна

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що "може спростувати" дані агентства Reuters про те, що глава компанії "Іннопрактика" Катерина Тихонова є дочкою російського президента

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

У вівторок журналісти Reuters опублікували розслідування, в якому, посилаючись на слова голови Газпромбанку Андрія Акімова, називають керівника "Іннопрактики" Катерину Тихонову дочкою Путіна.

"Я можу спростувати інформацію, яка була викладена в Reuters, бо в Reuters було зазначено, що Акімов сказав, що така-то громадянка є дочкою Путіна. Ось це я можу спростувати, грунтуючись на його ж спростуванні", - заявив Пєсков.

У прес-службі Газпромбанка стверджують, що агентство Reuters приписало Андрію Акімову слова про те, що Тихонова - дочка президента.

"Таких заяв пан Акімов не робив і був дуже здивований, що журналісти такого солідного видання допустили не просто спотворення сказаного, а пряме підтасовування. Газпромбанк дійсно співпрацює з "Іннопрактикою", підтримуючи такі соціально значущі ініціативи, як створення школи-інтернату для обдарованих дітей МГУ, проект "Ціннісний атлас Росії", інноваційні та наукові конкурси", - повідомили в Газпромбанку.

Прес-секретар президента також стверджує, що нічого не знає про дочок Путіна.

"А що стосується дочок, хто є дочками Путіна, я вам сказати не можу, бо не маю такої інформації і не повинен мати, це не входить в мої службові обов'язки", - заявив прес-секретар Путіна.

За офіційною інформацією, у Путіна є дві дочки - Марія 30 років і Катерина 29 років. В інтерв'ю ТАСС торік Путін розповів, що його дочки живуть в Москві і він зустрічається з ними приблизно раз на два тижні.