Безвізовий пакет: Рада створила Нацагентство з розшуку вкрадених активів

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроект №3040 "Проект закону про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів"

"За" проголосували 260 народних депутатів, передає Еспресо.TV.

Законопроект передбачає утворення Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів; орган із широкими повноваженнями, високими гарантіями незалежності та, водночас, із достатньою кількістю контрольних механізмів з боку фахівців та громадськості, спеціально уповноважений на виявлення, розшук та управління кримінальними активами.

"Членів агенції обиратимемо через інтернет-голосування, щоб уникнути фальсифікацій, а затверджувати склад буде уряд. Саме агентство не зможе нічого робити протизаконного... Агенція сама буде продавати майно, якщо це передбачено законом, ніяких адміністраторів по управлянню, по контролю, по продажу майна в законі не прописано" ,- сказав голова Комітету з питань запобігання і протидії корупції  Єгор Соболєв.

Зазначається, що ухвалення цього законопроекту, зокрема, було необхідне у зв’язку з необхідністю виконання другої фази Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України.

Нагадаємо, що влада вже прийняла Закон про арешт майна.