Вийшла книга віршів Івана Драча про "московських хохлів" та "Лугандонію"

У харківському видавництві "Фоліо" побачила світ збірка "Сатирикон", до якої увійшли поезії Драча за останні кілька років

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Gazeta.ua.

"Мене не лише політики надихали. Є вірші, присвячені Петру Порошенкові, Леоніду Кучмі. Але й філософу Ніцше, співачці Квітці Цісик, режисеру Віталію Малахову, танцівнику Вадиму Писарєву", - розповів 79-річний Іван Драч.

У харківському видавництві "Фоліо" побачила світ його збірка "Сатирикон". До неї увійшла поезія за останні кілька років.

У вірші "Чеченам" Драч роздумує: українцям слід було підтримати цей народ у його боротьбі з Москвою. Бо тепер "кадирівці" воюють проти нас на Донбасі. Є вірш-звернення "До мільйона московських хохлів", у якому поет запитує українців, які живуть в російській столиці, ким вони себе насправді почувають.

На презентації в столичній книгарні "Довженко" Івана Федоровича просять прочитати вірш "Лугандонія". Має рядки "Президенти — всі у схроні! Завжди — на кордоні я… А під серцем, як змія, клята Лугандонія!.."

Поет зізнається, що читав його Леонідові Кучмі. "Хотів йому подарувати, але він відмовився. Казав, лише коли надрукую, десь візьме. Тепер є нагода, - піднімає над головою щойно виданий томик. - А що з того толку? Якби щось змінилося, я готовий щодня писати по поемі чи цілому тому. Аби менше текло там крові. Хочемо ми чи ні, різновекторність Кучми під час його президентства зіграла свою позитивну роль. Він не воював, навіть коли треба було б воювати. Маю на увазі суперечку з Росією за острів Тузла".

Читайте також: Іван Драч: У нас немає жодної людини, яка б мріяла про таку Україну