Політсили вже організовують підкуп виборців у Маріуполі та Красноармійську, - Жебрівський

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський назвав підкуп виборців одним із ризиків проведення виборів у Маріуполі та Красноармійську 29 листопада

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

"За інформацією, що надходить до мене, деякі політичні сили вже формують мережі підкупу. Виборцям обіцяють грошову винагороду за їхній голос, а також за тих, кого вони приведуть на виборчу дільницю. Такий собі мережевий маркетинг у дії. Обласна влада працює спільно з правоохоронними органами, щоб унеможливити такі порушення", - сказав Жебрівський.

Він зазначив, що сьогодні жителі Маріуполя та Красноармійська налаштовані на вибори. А правоохоронці, військові та сили Нацгвардії будуть приведені у повну готовність, щоб вибори відбулися з дотриманням громадського порядку і без зовнішнього втручання в процес.

"Склад територіальних виборчих комісій змінився в обох містах. Робота йде важко, але приступили. Люди хочуть обрати місцеву раду, і вони мають на це право", - підкреслив Жебрівський.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада окремим законом призначила голосування з чергових виборів депутатів міських рад та міських голів у містах Красноармійську та Маріуполі Донецької області на неділю 29 листопада 2015 року.

Комісія Маріупольської ТВК не прийняла виборчі бюлетені, місцеві вибори 25 жовтня там не стартували. Комісія Маріупольської ТВК мотивувала свою відмову приймати бюлетені тим, що вони надруковані не належним чином.

Нагадаємо, що за фактом зриву виборів у Маріуполі порушено кримінальну справу.

Президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду і Центральну виборчу комісію відреагувати на ситуацію з виборами у Маріуполі та Красноармійську і наголосив, що вони мають відбутися цього року.