В Ахметова погрожують зупиненням своїх заводів через невідшкодування ПДВ

Групу компаній "Метінвест" Ріната Ахметова у листопаді 2015 року відключили від системи автоматичного відшкодування ПДВ

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу "Метінвесту".

"Повернення податку, можливо, буде здійснюватися у "ручному" режимі, проте розмір відшкодування Групі невідомий", - зазначають в компанії.

В "Метінвесті" наголошують, що це вже не перший випадок за останні кілька місяців, коли підприємства відключають від системи автоматичного відшкодування ПДВ. "Однак це безпрецедентний випадок, коли з системи одночасно виключено всі підприємства Групи", - уточнюють в прес-службі.

Борг країни перед підприємствами компанії з відшкодування ПДВ на 1 листопада вже становив 2,33 млрд грн. "На цей час податковими органами не підтверджене відшкодування ще 1,1 млрд грн в автоматичному режимі", - зазначають в "Метінвесті".

"Якщо відшкодування не буде, в поточній ринковій ситуації холдинг буде змушений вже найближчим часом зупинити роботу своїх підприємств. Це призведе до зупинки всієї металургійної галузі країни й скорочення десятків тисяч робочих місць. Ми закликаємо Державну фіскальну службу, Кабінет міністрів і Президента України не допустити цієї ситуації і повернути Групі Метінвест борги, які мають повернути їй за законом", - заявив ненеральний директор Групи "Метінвест" Юрій Риженков.

Зазначимо, "Метінвест" входить до фінансово-промислової групи СКМ Ріната Ахметова.