У "Самопомочі" пояснили, чому не голосували за "антидискримінаційну" поправку

Вносити "антидискримінаційну поправку" до радянського Трудового кодексу немає сенсу, бо він невдовзі втратить чинність, стверджують в об'єднанні

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу "Самопомочі".

"Цінності, які сповідує "Об'єднання "Самопоміч", є цінностями європейського вибору. Жодним чином ми їх не порушили... Ми заявляємо, що жодної підтримки дискримінації - вікової, національної, статевої, сексуальної - з нашого боку не має, і бути не може", - зазначається у заяві.

У "Самопомочі" стверджують, що вносити так звану "антидискримінаційну поправку" до радянського Трудового кодексу "суперечить здоровому глузду", оскільки кодекс має невдовзі втратити чинність. Натомість, об'єднання працює над удосконаленням нової редакції Трудового кодексу, яку було проголосовано у першому читанні.

"Антидискримінаційну поправку" в об'єднанні назвали "димовою шашкою", яка не змогла знайти одностайну підтримку всієї фракції та мала відволікти увагу від більш важливих питань.

За словами "Самопомочі", існує великий перелік проблем, через які питання безвізового режиму не вирішується позитивно та швидко, зокрема питання боротьби з корупцією, про яке останнім часом перестали згадувати.

Нагадаємо, члени "Самопомочі" не голосували за поправку до Трудового кодексу, яка забороняє дискримінувати за сексуальною орієнтацією.