Україна обговорює з МВФ зниження тарифів на газ для населення

НАК "Нафтогаз України" погоджує з Міжнародним валютним фондом питання зниження верхнього тарифу для населення в разі падіння ціни імпортного газу нижче $209 за тисячу куб. м

Про це повідомив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс".

"Коли у нас ціна імпорту знизиться нижче $209, то в уряду виникне можливість, якщо на це буде згода МВФ... то ці 7,188 тис. грн за тисячу куб. м газу. (верхній тариф для населення) можна буде опускати", - заявив Коболєв.

Він наголосив, що ціна в $209 еквівалентна 5,044 тис. грн (враховуючи прогнозний курс на 2016 рік 24,1 гривні за долар), що дорівнює ціні газу як товару, закладеної в поточний тариф, - 7,188 тис. грн.

"Ми вже направили запит до МВФ. Подивимося, що вони скажуть, якщо так станеться", - сказав він.

Коболєв зауважив, що за підсумками січня буде вивчено реальне споживання газу населенням. На підставі цих показників імовірне коригування пільгових обсягів газу для населення.

Раніше повідомлялося, що Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною постанову Національної комісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг № 583 від 03.03.2015 "Про встановлення роздрібних цін на природний газ, що використовується для потреб населення".