Жадан, Карпа та Андрухович проведуть благодійний вечір на підтримку Бойченка

Українські митці об'єднаються у благодійному вечорі на підтримку публіциста, літературознавця і перекладача Олександра Бойченка, хворого на рак

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Cultprostir.

Благодійний літературний вечір на підтримку публіциста, літературознавця і перекладача Олександра Бойченка відбудеться 28 листопада у Домі Освіти та Культури "Майстер клас". Подія пройде за участю авторів Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ.

Ініціатором благодійного вечора став Сергій Жадан. У заході візьмуть участь Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Тарас Прохасько, Андрій Бондар, Олександр Ірванець, Ірена Карпа, Христя Венгринюк, Дмитро Лазуткін, Гриць Семенчук, Борис і Людмила Херсонські, Ірина Цілик.

"Раніше ми проводили літературний вечір на підтримку Бойченка в Чернівцях, на якому виступали наші чернівецькі поети. Певну частину грошей вже зібрали на приватні рахунки дружини та доньки Бойченка. А сьогодні стане відома дата й вартість можливої операції. Але, в будь-якому разі, йдеться про тисячі євро, тому ця благодійна акція дуже потрібна. Всі кошти, які зберемо за вхід, ми передамо дружині Олександра", - розповів президент Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ Святослав Померанцев.

В рамках літературного заходу глядачам покажуть короткометражний фільм "Хармс і Холмс", який створили Media Topos Films i Nika Video у жанрі експериментальної абсурдистської відеопоезії. Автором ідеї та головним героєм є Ігор Померанцев. Він грає детектива, який розслідує взаємозв’язок між детективом Холмсом і поетом Хармсом. Режисерка фільму – Лідія Стародубцева.

Нагадаємо, що в Олександра Бойченка виявили рак шлунку.