Недружнє небо. Білорусь не пустила до себе російський лоукостер "Победа"

Незважаючи на плани "дочки" "Аерофлоту", лоукостера "Победа", почати перевезення на зарубіжних напрямках з польотів у Мінськ, перший закордонний рейс компанії пройде по маршруту Москва - Братислава

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на газету "Ведомости".

"Але, на жаль, за бажанням самого аеропорту або базового перевізника нам не тільки не дали слотів, але й запропонували практично загороджувальні тарифи на обслуговування", - сказав представник лоукостера. "У нас мінімальна ціна квитка нижче, ніж запропонований тариф аеропорту за обслуговування одного пасажира", - вказує співрозмовник газети.

За словами експертів, напрямки в країни СНД дуже привабливі в тому числі тому, що в цих країнах, як правило, по одному сильному перевізнику і на рівні міжурядових угод можлива присутність тільки по одній авіакомпанії від кожної країни, тому на них немає гострої конкуренції.

Зараз з Мінська до Москви літають тільки білоруська "Белавіа" (7 разів на день) і "Аерофлот" (5 разів на день). У Білорусі немає кого виставити другим перевізником, а "Белавіа" не може збільшувати частотність, говорить директор з комунікацій квиткового агентства Andgo.travel Костянтин Парфененок.

"Протекціонізм - поширена практика з боку як країн, так і окремих регіонів. Наприклад, кілька років тому Київ був найважчим напрямком, літали тільки "Аерофлот" і український "Аеросвіт", більше нікого не пускали, - нагадує експерт. - З метою захисту базової авіакомпанії в різний час обмежували конкуренцію аеропорти Красноярська, Волгограда, Саратова та ін.".