ОПЗ і австрійська Antra домовилися про завантаження заводу більш ніж на 50%

Одеський припортовий завод (ОПЗ) і австрійська Antra домовилися про завантаження заводу більш ніж на 50% за давальницькою схемою в листопаді

ПАТ "Одеський припортовий завод" і австрійська компанія Antra Gmbh домовилися про завантаження заводу більш ніж на 50% за давальницькою схемою в листопаді, повідомив директор Antra Ойген Хінрікс-Шрамм. Про це інформує Еспресо.TV із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми купуємо газ в Австрії, Угорщині, Словаччині... Покриємо більше половини потреби ОПЗ в газі", - сказав він.

Директор Antra зазначив, що його компанія буде поставляти продукцію ОПЗ на експорт, проте конкретних покупців не назвав.

За даними Хінрікс-Шрамма, компанія Antra на 10% належить йому, на 90% - швейцарській Universal Exports Holding AG.

"Ніхто з засновників (Universal Exports, - Ред.) не є членом уряду чи політиком", - додав він.

За словами першого заступника директора ОПЗ Миколи Щурікова, завод почав отримувати газ в рамках угоди з Antra 10 листопада. Домовленість діє до кінця поточного місяця з можливістю пролонгації.

Як зазначив Щуріков, крім поставок газу, від Antra завод також отримує сировину в рамках контракту з НАК "Нафтогаз України" (за $ 275 / тис. Куб. м) і в цілому завантажений майже на 100%.

"При повному завантаженні завод споживає 115 млн куб. м газу на місяць", - уточнив він.

Перший заступник директора ОПЗ зазначив, що самостійно забезпечувати себе газом по реверсу завод поки не може через обмеження НБУ за передоплатою за кордон.