Порошенко вручив Соросу орден Свободи

Президент України Петро Порошенко відзначив високою державною нагородою – орденом Свободи – засновника фундації "Відкрите суспільство" Джорджа Сороса

Глава держави вручив нагороду особисто під час зустрічі із всесвітньо відомим фінансистом та меценатом, передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу Порошенка.

"Ваша активна діяльність протягом останніх років надзвичайно сприяла демократичним змінам, які зараз відбуваються в Україні. Тому для мене велика честь вручити Вам сьогодні цю високу нагороду з символічною назвою – орден Свободи", – наголосив президент.

Глава держави відзначив значну роль у розвитку держави та затвердженні демократії, яку вже протягом 25 років відіграє діяльність Міжнародного фонду "Відродження", заснованого Дж.Соросом.

Глава держави висловив подяку за зусилля Дж.Сороса та його довгостроковий комплексний план з підтримки України, а також за фахові поради щодо широкого кола питань державних фінансів.

У свою чергу, Джордж Сорос відзначив, що для нього – велика честь отримати таку нагороду для себе особисто та від імені Міжнародного фонду "Відродження".

В указі про нагородження відзначається, що Дж.Сороса нагороджено "за значні особисті заслуги у зміцненні міжнародного авторитету Української держави, вагомий внесок у впровадження соціально-економічних реформ, багаторічну плідну діяльність".