Рада звільнила 2 суддів: за пияцтво і халатність

Верховна Рада України звільнила 2 суддів за порушення присяги

Про це пише Еспресо.TV.

Таким чином, парламентарі підтримали відповідну постанову №1756 "Про звільнення суддів".

Так, 2 суддів звільнили відповідно до пункту 5 частини п'ятої статті 126 Конституції України, тобто у зв'язку з порушенням присяги судді.

Зокрема, парламентарі звільнили суддю Роменського міськрайонного суду Сумської області Надію Сольону. Таке рішення підтримали з другого разу 243 нардепи. Перший раз проголосували 220 парламентарів.

За поданням Вищої ради юстиції суддю Сольону пропонувалося звільнити за неодноразове порушення робочого процесу. Як повідомляється, вона з'являлася на засідання суду у нетверезому стані.

Також звільнили суддю Дарницького районного суду Києва Євгена Куренкова. Це рішення підтримали 232 депутати ВР з другого разу. Перший раз звільнення підтримали 222 парламентаря.

Підставою для звільненню стало те, що суддя не підготував повні рішення у 78 справах, через що ті, кого вони стосувалися, не змогли скористатися своїми конституційними правами.

Сам Куренков намагався виправдатися тим, що в його суді розглядається від 4 до 15 справ на день, а "всі працюють у підвалах".

Разом з тим Рада не підтримала звільнення судді апеляційного суду Автономної Республіки Крим Олександра Пироженка. За його звільнення проголосували лише 139 депутатів ВРУ.