Росіяни скиглять, що ВАДА "полює" на її штангістів

Кількість допінг-проб, узятих представниками Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) у європейських, і зокрема в російських, важкоатлетів, перевищує кількість проб, узятих в азіатів

Про це заявив президент Федерації важкої атлетики Росії (ФТАР) Сергій Сирцов, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Кількість допінг проб, узятих у представників європейської важкої атлетики, і зокрема російської, більше, ніж у азіатів. Спортсмени потрапляють під контроль WADA вже з 17 років. Це офіційна інформація, озвучена на останньому конгресі Міжнародної федерації важкої атлетики. З допінгом треба боротися відкрито. Але давати якісь гарантії, що це не відбудеться з тим чи іншим спортсменом, складно, адже атлет може опинитися в складній ситуації і випадково", - каже Сирцов.

У Женеві 9 листопада відбулася прес-конференція WADA, на якій незалежна комісія організації звинуватила Росію в численних порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала IAAF відсторонити російських легкоатлетів від участі у змаганнях під її егідою, у тому числі в Олімпіаді-2016.

Крім того, в WADA вважають, що міністр спорту РФ Віталій Мутко був обізнаний про численні маніпуляціях з допінг-пробами, а системне застосування допінгу в країні покривала ФСБ.

У відповідь Мутко заявив, що залюбки закриє всі антидопінгові програми у Росії.

Тим часом російські депутати вимагають від керівництва країни покарати ВАДА за розпалювання скандалу про вживання допінгу спортсменами Росії.