Росія готує масштабну провокацію для звернення до Гаазького суду проти України

З метою відволікання уваги від трагічних подій в Сирії, де зафіксовано непоодинокі випадки загибелі цивільного населення від дій Збройних сил РФ, керівництво Росії готує провокацію міжнародного масштабу проти України

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

За словами Лисенка, мета цієї провокації - дискредитація української влади, отримання приводу для подання позову проти України до Міжнародного кримінального суду в Гаазі, а також створення підґрунтя для виходу Росії з Мінського процесу.

Речник з питань АТО наголосив, що Росія здійснює фабрикацію псевдодоказів так званого "геноциду Україною російськомовного населення Донбасу".

Зокрема, виготовляються документальні матеріали про нібито знищення українськими військовими близько 400 будинків та 500 людей (зокрема жінок, дітей та осіб похилого віку) в селі Сокільники Слов’яносербського району Луганської області, яке зараз перебуває на тимчасово окупованій території неподалік лінії розмежування сторін.

До проведення цієї роботи залучаються співробітники ФСБ, ГРУ ГШ ЗС РФ, Слідчого комітету Росії, а також представники так званих "силових структур" терористичної "ЛНР". Пропагандисти використовують реальні факти руйнувань Сокільників та загибелі його мешканців, які постраждали від рук бойовиків та російських військ під час бойових дій наприкінці 2014 - на початку 2015 рр.

На основі цих фактів, які будуть презентовані у якості так званих "результатів розслідування правоохоронних органів "ЛНР", вже готуються інформаційно-пропагандистські матеріали для ЗМІ та судові позови.

Для нагнітання атмосфери істерії та ненависті планується проведення історичних паралелей з трагічними подіями у Хатині під час Другої Світової війни та югославських війн 90-х рр. ХХ ст.

Водночас здійснюється психологічна обробка місцевого населення, яке окупанти намагаються схилити до надання необхідних для Росії "свідчень".