США та коаліція за добу завдали 28 авіаударів по позиціях "ІД"

Сполучені Штати та сили міжнародної коаліції, які проводять операції проти "Ісламської держави" на території Сирії та Іраку, за минулу добу нанесли 28 авіаударів по позиціях терористів, знищивши пункти управління, живу силу і техніку противника

Про це йдеться в повідомленні, поширеному в середу Пентагоном, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"США та військові сили міжнародної коаліції продовжили атаки на терористів "Ісламської держави Іраку та Леванту" на території Сирії та Іраку", - зазначається в документі.

Зокрема повідомляється про 11 ударів авіації в Сирії, під час яких були уражені тактичні підрозділи "ІД". Як уточнили у військовому відомстві, йдеться про знищення живої сили, автомобілів і спеціальної техніки в районах населених пунктів Аль-Хасака, Аль-Хоул, Дейр аз-Заур, Мареа та Пальміра.

В Іраку коаліція провела 17 авіарейдів на запит іракського уряду. У них були задіяні бомбардувальники, винищувачі та безпілотні літальні апарати.

Удари наносились в районі населених пунктів Кісік, Мосул, Рамаді, Синджар. Повідомляється, зокрема, про знищення бойових позицій "Ісламської держави", пунктів управління, вогневих точок, зенітних установок, іншої техніки та окремих штабних будівель.

Удари проводилися в рамках операції Inherent Resolve, спрямованої на знищення терористичних угруповань "ІД" та ліквідації загрози, яку вони представляють для Іраку, Сирії, регіону, а також широкого міжнародного співтовариства.

"Ураження цілей "Ісламської держави" в Сирії та Іраку додатково обмежує здатність терористичних угруповань чинити терор та проводити свої операції", - зазначається в повідомленні Пентагону.

Нагадаємо, нещодавно сирійська армія прорвала блокаду авіабази Квейрас у провінції Алеппо, яка тривала майже два роки.