У Думі хочуть екстрадувати художників Charlie Hebdo до Росії

Заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Олександр Романович закликав екстрадувати і судити в Росії художників французького журналу Charlie Hebdo, які двічі опублікували карикатури на аварію А321 в Єгипті

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Gazeta.ru.

За його словами, "ті, хто цю акцію влаштував, ще погіршують ситуацію".

"Як би до них не ставилися у Франції, треба шукати статтю в нашому законодавстві, і відповідним чином вимагати їх екстрадицію в Росію і судити їх в Росії. Має бути порушена кримінальна справа", - сказав Романович.

Депутат зазначив, що висловить свою позицію французьким колегам. Він також заявив про готовність наполягти на тому, щоб Держдума зробила заяву з приводу публікацій.

Голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков також прокоментував появу нової карикатури.

"Шарлі відповів на наше обурення карикатурами новою паскудною обкладинкою про загибель нашого літака. Главреду&Со пора лікуватися від гострої патології", - написав він у Twitter.

Свіжий випуск журналу, що вийшов 10 листопада 2015, містить нову карикатуру на крах лайнера A321 в Єгипті.

Раніше журнал Charlie Hebdo також опублікував на своїх сторінках дві карикатури, пов'язані з катастрофою російського літака в Єгипті.

У Держдумі попросили внести співробітників Charlie Hebdo, причетних до публікації карикатури на тему краху А321, в санкційні списки.