У Києві покажуть картини одеських абстракціоністів

У столичному арт-просторі Sky Art Foundation відбудеться презентація робіт двох поколінь одеських художників – Ігоря та Сергія Божко

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Династія одеських абстракціоністів представить свої роботи у Києві. Виставка відкриється 19 листопада о 19.00 і триватиме до 17 грудня 2015 року.

Презентація проекту одеситів під назвою NeverEnding Story співпаде з офіційним відкриттям нового простору Sky Art Foundation.

"Ми не випадково відкриваємо свій арт-простір саме сімейною виставкою. Еволюція художньої творчості, спадковість в українському образотворчому мистецтві – актуальні теми, яких торкається представлена експозиція. Такий підхід повністю відповідає загальній концепції Фонду – підтримка українського мистецтва, у тому числі, всіх поколінь художників, які формують сучасний вітчизняний арт-ринок", – підкреслює меценат та засновник Sky Art Foundation Дмитро Палієнко.

Сергій Божко

Ігор та Сергій Божко є яскравими представниками одеської школи нонконформізму.

Батько – Ігор Божко – народився в 1937 році у Харкові. Наприкінці 60-х – початку 70-х активно брав участь у напівпідпільних квартирних виставках художників-авангардистів. У 1992 році заснував галерею "Човен". У 1998 році став членом творчого об'єднання "Мамай". Ігор Божко є не тільки художником та скульптором, а й композитором, поетом, сценаристом. Саме він написав сценарій першої історії "Котельня №6" до фільму Кіри Муратової "Три історії". Крім цього, зняв кілька своїх документальних та ігрових фільмів, представлених на різних міжнародних конкурсах.

Сергій Божко

Син – Сергій Божко – народився у 1985 році в Одесі. Художній майстерності вчився у батька. Працює у різних образотворчих жанрах, хоча перевагу віддає абстракціонізму. Окрім живопису, займається скульптурою.

"Більшість робіт, представлених на виставці, були створені у 2014-2015 роках. Думаю, буде цікаво подивитися на абстрактне мистецтво двох поколінь однієї й тієї ж родини, які виросли та виховувалися у різний час. Це – унікальний у своєму роді проект", – наголошує митець Ігор Божко.

Сергій Божко

Вхід на експозицію, яка проходитиме протягом місяця, для усіх бажаючих – вільний.