У Раді розповіли, коли Єврокомісія визначиться зі скасуванням віз для українців

Європейська комісія зробить технічний висновок про виконання Україною рекомендацій Європейського Союзу щодо візової лібералізації 24 листопада

Про це журналістам повідомив голова парламентського комітету з питань прав людини і національних меншин Григорій Немиря, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

"Сьогоднішнє голосування є ключовим, оскільки цей пленарний тиждень - в середині листопада, наступний буде тільки з 24 (листопада, - ред.). Отже сьогодні фактично останній день, коли ця поправка повинна бути проголосована для того, щоб 24 листопада група високопосадовців зробила технічний висновок", - зазначив він.

Немиря додав, що Європейська комісія в цілому має дати або негативний, або позитивний висновок щодо безвізового режиму до 15 грудня.

Він нагадав, що Єврокомісія повинна була зробити технічний висновок ще 10 листопада, але дедлайн був зміщений на два тижні у зв'язку з тим, що парламент не прийняв всі необхідні законопроекти в частині візової лібералізації.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України нарешті прийняла проект закону "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації з правом Європейського Союзу)" за основу і в цілому.

Це був один із законів, необхідних для лібералізації візового режиму між Україною і Євросоюзом.