У Росії хочуть покарати ВАДА, що посміло "спалити" її допінгових чемпіонів

Російські депутати вимагають від керівництва країни покарати причетних до розпалювання скандалу про вживання допінгу спортсменами Росії

Копії запиту голові уряду Дмитру Медведєву від членів КПРФ Валерія Рашкіна та Сергія Обухова направлені міністру закордонних справ Сергію Лаврову та міністру спорту Віталію Мутку, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на prosport.tsn.ua.

"Просимо розглянути можливість введення санкцій щодо окремих іноземних громадян і організацій, починаючи з представників Всесвітнього антидопінгового агентства та інших фізичних і юридичних осіб, причетних до розпалювання цього скандалу, а також опрацювати індивідуальні заходи стосовно них", - йдеться в запиті.

У Женеві 9 листопада відбулася прес-конференція WADA, на якій незалежна комісія організації звинуватила Росію в численних порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала IAAF відсторонити російських легкоатлетів від участі у змаганнях під її егідою, у тому числі в Олімпіаді-2016.

Крім того, в WADA вважають, що міністр спорту РФ Віталій Мутко був обізнаний про численні маніпуляціях з допінг-пробами, а системне застосування допінгу в країні покривала ФСБ.

У відповідь Мутко заявив, що залюбки закриє всі антидопінгові програми у Росії.