Уряд завершує реструктуризацію боргів України, - Яресько

Кабмін затвердив умови випуску нових облігацій, які нададуть суверенним кредиторам взамін на старі борги

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook голови Мінфіну Наталії Яресько.

"Попереду – ще низка переговорів по кредитам державних підприємств, під які попередні уряди України надавали державні гарантії. Але сьогодні наш Уряд зробив важливий фінальний крок для того, аби завершити процес реструктуризації суверенного та гарантованого боргу. Сьогодні він затвердив умови випуску нових облігацій, що будуть надані суверенним кредиторам взамін на старі наші борги", - написала вона у своєму Facebook 11 листопада.

За словами Яресько, це дозволить нарешті, завершити всі процедури щодо реструктуризації цих боргів та відвести нашу країну від загрози дефолту.

"Дозволить зменшити навантаження на валютні резерві країни на багато мільярдів доларів, що, в свою чергу, допоможе забезпечити стабільність валюти та банківської системи країни. І тим самим дозволить закласти ще один важливий камінчик у відновлення економічної стабільності як передумови до повернення до економічного зростання", - додала вона.

Голова Мінфіну зазначила, що угода з реструктуризації дозволила зекономити для країни $3 млрд вже зараз, і перенести виплату ще по $8,5 млрд на період після 2018 року. 

Раніше повідомлялося, що Росія хоче заблокувати кредити МВФ для України через "борг Януковича".