ЗМІ з'ясували, ким працюють родичі Путіна

Інтернет-ресурс "Медуза" нагадує, чим займаються родичі російського президента, які носять його прізвище

Про це повідомляється у матеріалі ЗМІ, передає Еспресо.TV.

Ігор Путін, двоюрідний брат Володимира Путіна

Двоюрідний брат президента давно в бізнесі.  Одна з найвищих його посад - віце-президент Майстер-Банку. Він зайняв цей пост у вересні 2010 року, а в грудні покинув його, але залишився в раді директорів. Втім, звідти він теж пішов - в 2013-му, після того, як у кредитної організації відкликали ліцензію.

Ігор Путін також входив до ради директорів ще двох банків - Російського земельного та Промислового ощадного. У обох організацій у результаті були відкликані ліцензії. У фінансових організаціях Путін представляв інтереси бізнесмена Олександра Григор'єва, що мав у них частки. Наприкінці жовтня 2015 року Григор'єв був затриманий за підозрою у відмиванні мільярдів доларів. У схемі брав участь Русский земельний банк.

Роман Путін, двоюрідний племінник Володимира Путіна, син Ігоря Путіна

Племінник президента служив у ФСБ, потім працював на держслужбі в рідній Рязанської області, як і його батько. Наприкінці нульових пішов у бізнес, але потім знову пробував себе на держслужбі в Новосибірській області (проте не спрацювався з тодішнім губернатором Василем Юрченко).

За даними "Ведомостей", Роман Путін - співвласник десятка компаній у різних регіонах. У 2014 році він заснував компанію "Путін Консалтинг" з офісом в Лондоні: вона допомагала підприємцям вести бізнес в Росії. Згодом компанія змінила назву і переїхала в РФ. Роман Путін також відкривав "гарячу лінію" по боротьбі з корупцією, але про її роботу нічого не було чутно. Останнє місце роботи двоюрідного племінника президента - рада директорів мікрофінансової організації. 

Михайло Путіндвоюрідний племінник Володимира Путіна, син Євгена Путіна, двоюрідного брата Володимира Путіна

Михайло Путін деякий час працював керівником медичного управління "Газпрому". Він також був співзасновником двох фармацевтичних компаній - "Сателпрома" і "Біостат" (співвласник - колишній глава РЖД Володимир Якунін). "Сателпром" ліквідовано, а "Біостат" поки працює; фірми займалися біотехнологіями. У 2007 році Михайло Путін влаштувався в "Согаз" заступником голови правління і як і раніше там числиться.

Віра Путінадвоюрідна племінниця Володимира Путіна, племінниця Ігоря Путіна

Віра Путіна - родичка президента по лінії своєї матері. У дитинстві вона носила інше прізвище, але потім вирішила стати Путіною. У Петербурзі Віра займається політикою. Вона засідає в муніципальному зборах Володимирського округу, а також входить до "Єдиної Росії". У 2010 році Віра Путіна увійшла до ради директорів "Ганзакомбанка". У квітні 2015 го ЦБ РФ відкликав у цього банку ліцензію.