Адвокат засудженого у Криму євромайданівця готує позов до ЄСПЛ

Адвокат кримського активіста-євромайданівця Олександра Костенка, засудженого в Криму до чотирьох років ув’язнення, Дмитро Сотников готує матеріали для подачі позову до Європейського суду з прав людини

Про це сам Сотников повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає Еспресо.TV.

"Ці докази займуть ключове місце у подальшій скарзі до ЄСПЛ. Суддям ЄСПЛ буде цікаво дізнатися, що норми про визнання міжнародного права у Російській Федерації не тільки носять лише декларативний характер, але, по суті, ще й переінакшуються на власний лад", - написав він.

Адвокат нагадав, що касаційна скарга у справі Костенка подана 23 жовтня. Отже крайнім терміном її розгляду є 23 листопада.

"Справа Костенка - зразок, як не потрібно збирати докази і вести судочинство. Це буде довго, можливо, на національному рівні безрезультатно, але дико болісно, на міжнародному рівні - ганебно і явно без будь-яких нагород", - зазначив Сотников.

Нагадаємо, активіст отримав у кримському суді чотири роки і два місяці ув'язнення за "незаконне зберігання фрагментів зброї" та "кидання каменя у працівника "Беркуту" під час зіткнень на Майдані".