Асад та "Ісламська держава" пов’язані між собою, - США

Державний секретар США Джон Керрі заявив про зв'язок нинішнього глави Сирії Башара Асада й терористичної організації "Ісламська держава Іраку та Леванту"

Таку заяву він зробив під час виступу щодо ситуації у Сирії в Інституті миру у Вашингтоні, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Асад та "Ісламська держава" - це дві складові однієї проблеми", - наголосив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що нинішній диктаторський режим у Сирії та "ІД" "пов'язані між собою бізнесом, продаючи та купуючи нафту".

При цьому Керрі назвав терористичну організацію "ІД" "найбільшою екстремістською загрозою для нинішнього покоління у світі та втіленням зла".

Держсекретар США наголосив на важливості досягнення дипломатичного рішення щодо Сирії, яке передбачає, передусім, сталий політичний перехід та завершення володарювання династій Асадів.

Глава американського Держдепартаменту також зауважив, що Сполучені Штати ставлять перед собою три основні цілі. Це, передусім, перемога над "ІД", завершення громадянської війни в Сирії та допомога союзникам у регіоні.

При цьому Керрі висловив переконання, що у США та союзників по міжнародній коаліції вистачить засобів для того, щоб покінчити з "Ісламською державою".