Бізнесмен-сутенер, що постачав дівчат на вілли друга Путіна, отримав 8 років в'язниці

Італійський підприємець Джанпаоло Тарантіні в п'ятницю, 13 листопада, був визнаний винним у сутенерстві і засуджений до 7 років і 10 місяців тюремного ув'язнення

Таке рішення виніс суд первинної інстанції в Барі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Тарантіні звинувачували в тому, що він у 2009 році привозив на особисті вілли колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі дівчат за викликом. За таку послугу підприємець, як повідомляють, сподівався отримувати вигідні для себе державні замовлення і фінансування.

Статус самого Берлусконі в цій справі неоднозначний. Його викликали як свідка, а також він фігурував у ході процесу і як жертва шантажу з боку Тарантіні.

Разом з підприємцем була засуджена Сабіна Беган, відома в ЗМІ як "королева бджіл". Вона фігурувала як постійна гостя вечірок на віллах Берлусконі. Її засудили до 16 місяців в'язниці. Даючи свідчення, жінка в сльозах розповідала про свою любов до політика.

Винесені вердикти можуть бути оскаржені у високопоставлених судових інстанціях.

Нагадаємо, що Берлусконі перебуває у дружніх стосунках з президентом Росії Володимиром Путіном. Відтак, нещодавно він прибув з візитом в окупований Крим.

Додамо, що перед цим окупаційна влада Криму обіцяла Берлусконі теплий прийом.

Зазначимо, що проти колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі в Україні відкрито кримінальне провадження за відвідування окупованого Росією Криму.