КВУ порахував, скільки витратили кандидати, які вийшли в другий тур місцевих виборів

Комітет виборців України порахував, що більшість кандидатів на посади міських голів, що вийшли в другий тур виборів, витратили від 100 тис. до 1 млн грн

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook КВУ.

"Рекордсменом за кількістю витрачених коштів став кандидат на посаду Київського міського голови Віталій Кличко із сумою 26,8 млн грн. Стільки ж витратила політична партія "Самопоміч" на парламентських виборах 2014 року", - йдеться в повідомленні.

У КВУ зазначили, що в окремих містах витрати кандидатів суттєво відрізняються. У Запоріжжі різниця між сумами витрачених коштів у кандидатів складає 16 разів. Так, кандидат-самовисуванець Володимир Буряк витратив 7 млн 724 тис. грн, тоді як його опонент Микола Фролов від "БПП "Солідарність" - 488 тис. грн. У Вінниці Сергій Моргунов, кандидат від "Вінницької європейської стратегії", витратив 596 тис. грн, що в 12 разів більше за витрати Людмили Щербаківської, кандидатки від ВО "Батьківщину" (49 тис. 475 грн). У Рівному витрати кандидата-самовисуванця Володимира Хомка в 6 разів перевищили витрати кандидата "Громадського контролю" Дмитра Якимця: 335 тис. та 41 тис. грн.