Мінздрав впроваджує електронний реєстр інсулінозалежних пацієнтів

Міністерство охорони здоров'я починає впроваджувати реєстр інсулінозалежних пацієнтів, що передбачає внесення унікального електронного коду рецепта і дозволяє визначати необхідні регіонам кошти на реімбурсацію інсулінів

Про це повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я Олександра Павленко, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу відомства.

"МОЗ своїми силами знайшов можливість розробити реєстр. Нам було важливо зрозуміти, яким чином в регіонах виходить розрахунок потреб в інсулінах, наскільки сумлінно ведеться облік інсулінозалежних, наскільки сумлінно ендокринологи заповнюють регіональні бази", - сказала Павленко.

Вона наголосила, що МОЗ розробив реєстр, що є необхідним інструментом для впровадження системи реімбурсації вартості інсулінів. Незважаючи на те, що такий реєстр є необхідною умовою впровадження системи реімбурсації на інсуліни, "Мінфін не дав грошей на реєстр". МОЗ розраховує, що перехідний період до нової системи забезпечення інсулінами триватиме до півтора місяців, протягом яких пацієнти в регіонах, які ще не перейшли на нову систему, будуть забезпечені інсуліном за рахунок наявних в областях залишків.

"Міністерство підготувало положення про реєстр інсулінозалежних, ми провели аудит і дізналися, якими базами користуються регіони і як проводиться облік хворих. Також МОЗ розробило постанови, що стосуються відшкодування вартості препаратів інсуліну та порядку розрахунку референтних цін", - зазначила Павленко.