Російські важкоатлети бояться їхати на чемпіонат світу через допінг

Збірна Росії з важкої атлетики, ймовірно, пропустить чемпіонат світу-2015 після оприлюднення звіту незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) про допінг у російській легкій атлетиці

Крім Росії, планетарний форум можуть пропустити збірні Німеччини, Болгарії, Азербайджану та Казахстану, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на floelite.com.

У цих командах побоюються посиленого контролю з боку ВАДА та Американського антидопінгового агентства (USADA). За даними видання, представники WADA зустрічатимуть спортсменів, які прибувають на змагання, вже в аеропорту.

Чемпіонат світу з важкої атлетики відбудеться 20 - 29 листопада в Х'юстоні (США), де розіграють олімпійські ліцензії.

Якщо команди знімуться зі змагань, про це буде оголошено не раніше 18 листопада, коли будуть затверджені остаточні заявки збірних.

Як уже повідомлялося, росіяни бідкаються, що ВАДА "полює" на її штангістів, часто перевіряючи їх на допінг.

У Женеві 9 листопада відбулася прес-конференція WADA, на якій незалежна комісія організації звинуватила Росію в численних порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала IAAF відсторонити російських легкоатлетів від участі у змаганнях під її егідою, у тому числі в Олімпіаді-2016.

Крім того, в WADA вважають, що міністр спорту РФ Віталій Мутко був обізнаний про численні маніпуляціях з допінг-пробами, а системне застосування допінгу в країні покривала ФСБ.

У відповідь Мутко заявив, що залюбки закриє всі антидопінгові програми у Росії.

Тим часом російські депутати вимагають від керівництва країни покарати ВАДА за розпалювання скандалу про вживання допінгу спортсменами Росії.