Російський лоукост здиратиме з пасажирів плату за товари з Duty Free

Російський лоукост "Перемога" ввів плату для пасажирів за провезення в салоні товарів з магазинів безмитної торгівлі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

При вильоті з російських аеропортів пасажири з пакетами з Duty Free повинні будуть заплатити 700 рублів (близько 10 доларів), а в зарубіжних аеропортах - 10 євро.

"Враховуючи зацікавленість пасажирів у придбанні товарів duty free, авіакомпанія "Перемога" пропонує спеціальний тариф на провезення пакетів Duty Free. Для польоту з Росії - 700 рублів, для інших аеропортів - 10 євро", - йдеться в повідомленні, поширеному перевізником в п'ятницю, 13 листопада.

Раніше "Перемога" прирівнювала пакети з Duty Free до додаткового багажу в салоні, про що попереджала при бронюванні квитка: "Зверніть увагу, за перевезення пакетів Duty Free стягується оплата відповідно до встановлених тарифів і зборів".

При цьому авіакомпанія дозволяє провозити багаж вагою до 10 кг, але тільки в багажному відсіку (за ручну поклажу в салоні необхідно доплачувати), що фактично суперечить Федеральним авіаційним правилам, які дозволяють провозити до 10 кг в салоні літака.

"Норми безкоштовного перевезення багажу, у тому числі речей, що знаходяться при пасажирі, встановлюються перевізником залежно від типу повітряного судна і не можуть бути менш ніж десять кілограмів на одного пасажира", - йдеться в пункті 122-му правил.

Відповідно до правил авіакомпанії, в салоні пасажирам безкоштовно дозволяється провозити лише дамську сумочку або портфель, папку, парасольку, тростину, букет квітів, верхній одяг, друковані видання, фотоапарат, відеокамеру, ноутбук, костюм, дитяче харчування на час польоту і дитячу коляску при перевезенні дитини.

У п'ятницю, 13 листопада, Арбітражний суд Тюменської області визнав незаконним стягування плати за провезення ручної поклажі до 10 кг; раніше припис з вимогою усунути це порушення перевізнику видав Росспоживнагляд. Перевірка була проведена за скаргою одного з пасажирів.

У самій компанії продовжують наполягати, що діють в рамках ФАП і дотримуються вимог повітряного кодексу, і готують апеляцію на рішення суду Тюменської області.