Терористи гатили по українських бійцях з "відведених" мінометів

Незаконні збройні формування в районі Волновахи на Донеччині здійснили обстріл позицій українських військ із забороненої Мінськими домовленостями зброї

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"В районі на захід Вікторівки (на південь від Донецька, район Волновахи) бойовики кілька разів відкривали вогонь силами мінометної батареї по позиціях сил АТО (за різними даними, було випущено від 40 до 50 мін)", - написав Тимчук.

Він зазначив, що терористи застосовували 82-мм автоматичні міномети 2Б9 "Волошка", як мінімум шість разів зафіксовані удари зі 120-мм міномета.

Крім того, група бойовиків на південний схід від Сокольників вела вогонь по позиціях сил АТО в районі Трьохізбенки з АГС-17 і 82-мм мінометів.

"В районі Щастя терористи двічі відкривали вогонь з АГС-17, а також вели прицільний вогонь із стрілецької зброї (в тому числі працювало кілька снайперських груп). Обстріли велися також у районі Катеринівки, Красногорівки і південніше Попасної (район Троїцького)", - повідомив Тимчук.

Він додав, що з боку Жолобка у бік переднього краю за Донецьким зафіксовані маневри піхотних груп бойовиків.

Нагадаємо, відразу на декількох ділянках у зоні АТО відзначається поява в першій лінії нових підрозділів російських найманців, які, судячи з поведінки, не мають досвіду участі у бойових діях.