Терористи перетворюють Макіївку на "вузловий" пункт оборони

Місто Макіївка на Донеччині все більше перетворюється в основний "вузловий" пункт оборони бойовиків у другому ешелоні

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

"Західніше й південніше даного н. п. у посадках фіксується значна кількість бронетехніки (в основному БМП-2), відзначається активне обладнання позицій для артилерії", - написав Тимчук.

За його інформацією, в район Горлівки та Ясинуватої продовжує прибувати підкріплення бойовиків, так само, як і в район Гольмовского і Зайцевого, а також східніше цієї ділянки - ближче до Світлодарського плацдарму.

"Протягом доби зафіксовано перекидання як мінімум мотострілецької роти терористів (частково на БМП-2, частково на МТ-ЛБ - всього 12 одиниць ББМ, з них як мінімум дві - зі 100-мм протитанковими знаряддями МТ-12 "Рапіра" на причепі)", - зазначив Тимчук.

Він також додав, що на південь від Гольмовського бойовики облаштовують позиції для бронетехніки, причому роблять це не ховаючись - риють капоніри, укриття.

Нагадаємо, у Донецькій області на приморському напрямку між селами Саханка і Заїченко зафіксовано кілька нових піхотних груп бойовиків загальною чисельністю до 600 осіб.