Випадки захворювання свиней африканською чумою зафіксовані в Чернігівській області

Випадок захворювання тварин африканською чумою свиней (АЧС) зареєстровано 13 листопада в особистому підсобному господарстві в Бобровиці (Чернігівська обл.)

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Державну ветеринарну фітосанітарну службу України.

"У Чернігівській області в особистому підсобному господарстві в м. Бобровиця було зареєстровано захворювання свиней. Хворих тварин було піддано забою безкровним шляхом, відібрано патматеріал та доставлено в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ). В результаті було отримано позитивний результат лабораторних досліджень на африканську чуму свиней", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба зазначає, що цей випадок АЧС є першим у Бобровицькому районі Чернігівської області. З початку 2015 року в Чернігівській області зареєстровано 13 випадків АЧС. Проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Бобровицькій райдержадміністрації, рішенням якого затверджено план з ліквідації АЧС, визначено загрозливу зону та зону нагляду.

"Ситуація знаходиться під постійним контролем Головного управління ветеринарної медицини в Чернігівській області та Держветфітослужби України", - пише прес-служба.

Раніше повідомлялося, що на Черкащині у підсобному господарстві виправної колонії в селі Хутори, що неподалік обласного центру, зафіксували випадок захворювання на африканську чуму свиней. Вже загинули п'ять тварин.

Нагадаємо, що раніше спалах африканської чуми свиней зафіксували на двох фермах у селі Кам'яне Одеської області.