Це атака не тільки на Париж, а й на все людство, - Обама

Президент США висловив співчуття у зв'язку з сьогоднішніми терактами у Парижі

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Обама висловив готовність США надати французькій стороні будь-яку необхідну допомогу. Президент зазначив, що Франція - найстаріший друг і партнер Сполучених Штатів.

За словами Обами, в момент такої трагедії ми розуміємо, що французький девіз "Свобода, рівність, братерство" є і французьким, і загальносвітовим.

"Поки ми не знаємо всіх деталей події", - підкреслив він. Глава США висловив співчуття сім'ям загиблих і тим, хто постраждав.

Американський лідер пообіцяв, що злочинці обов'язково понесуть відповідальність. Він також зазначив, що США допоможуть Франції в боротьбі з тероризмом і екстремізмом.

Саму атаку на Париж він охарактеризував як "обурливу спробу тероризувати цивільне населення країни". При цьому Обама зазначив, що поки не має наміру спекулювати на тему того, хто міг бути відповідальним за теракт.

Обама додав, що вирішив не дзвонити в такий момент президенту Франції Франсуа Олланду, бо впевнений, що той зараз дуже зайнятий, але зазначив, що говорив з ним раніше з приводу G20.

Нагадаємо, що у Парижі сталася серія скоординованих терактів, за попередніми даними загинули 60 людей, а сотню взяли у заручники. З хронікою подій можна ознайомитися тут.