Нідерланди і Болгарія посилюють заходи безпеки

Нідерланди посилюють заходи безпеки у зв'язку із серією терактів, що сталися у Парижі

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте після термінового засідання уряду в суботу, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Ми вживаємо як видимі, так і приховані для ока заходи", - наголосив прем'єр-міністр.

За його словами, усі відповідальні служби переходять на посилений режим. Крім того, буде посилено контроль кордонів, особливо щодо транспорту, який рухається з боку Франції.

Посилюється контроль аеропортів та залізничних станцій, а також вживатимуться додаткові заходи безпеки на масових заходах.

Рютте висловив глибоке співчуття сім'ям загиблих та громадянам Франції. Він відзначив, що Нідерланди запропонували французькій владі усю можливу допомогу. На знак скорботи усі прапори на урядових будівлях у Нідерландах у понеділок будуть приспущені.

У зв'язку з терористичними атаками в Парижі до посилених заходів безпеки на всій території країни вдається і Болгарія.

Про це повідомила глава МВС Болгарії Румяна Бичварова за підсумками засідання національного Оперативного штабу безпеки.

"Ми не маємо даних щодо безпосередньої терористичної загрози для Болгарії. Однак існують потенційні ризики у зв'язку із ситуацією, що склалася. МВС, як й іншими компетентними органами, впроваджується конкретний план щодо посилення заходів безпеки на всій території країни, в тому числі по всьому периметру державного кордону", - зазначила Бичварова.

Разом з тим, Болгарія, за її словами, не стане закривати державний кордон.

Нагадаємо, напередодні у французькій столиці сталася серія терактів, частина з яких була скоєна терористами-смертниками. Основний удар ісламісти зосередили на півночі Парижа біля стадіону Stade de France та у східних районах міста. Кількість загиблих, за останніми даними, сягнула 129 осіб.