Під час терактів у Парижі українці не постраждали, - посол

Громадян України серед постраждалих у результаті терактів у Парижі, за останньою інформацією, немає

Про це в суботу ввечері в ефірі "5 каналу" заявив посол України у Франції Олег Шамшур, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Станом на зараз ми не маємо інформації про те, що українці є серед постраждалих. Але підкреслюю, саме станом на даний момент… Відомий список людей, які загинули, там немає українців", - розповів Шамшур.

При цьому він зазначив, що посольство постійно відстежує ситуацію. "Ми постійно перебуваємо в контакті з французькими дипломатами, органами французької влади", - запевнив посол України у Франції.

Нагадаємо, ввечері 13 листопада у Парижі сталася серія терактів.

Кілька вибухів пролунали поруч зі стадіоном "Стад де Франс" під час матчу між збірними Франції та Німеччини. На грі був присутній президент Франції Франсуа Олланд. Він не постраждав.

Ще кілька терактів сталися в одному з ресторанів 10-го округу Парижа і концертному залі "Батаклан" - 11-й округ. У ресторані невідомі відкрили стрілянину, а в концертному залі, де проходив концерт рок-групи Eagles of Death Metal, відвідувачі стали заручниками.

Під час штурму були вбиті близько 100 осіб. Цю інформацію підтвердила французька поліція. Всього ж, за офіційними даними, загинуло 129 осіб.

Водночас Олланд заявив, що жертвами терактів стали 137 людей.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава". "Це вендета за Сирію. Це 11 вересня Франції", - йдеться у заяві терористів.