Директорку Бібліотеки української літератури в Москві визнали політув'язненою

Правозахисний центр "Меморіал" визнав політв'язнем директорку Бібліотеки української літератури в Москві Наталію Шаріну

Про це йдеться в заяві організації, передає Еспресо.TV.

"Меморіал" вважає директорку московської Бібліотеки української літератури" Наталію Шаріну політв'язнем", - йдеться в повідомленні.

Правозахисний центр вважає, що Шаріна повинна бути негайно звільнена з-під домашнього арешту, а кримінальну справу закрито.

"Порушення кримінальної справи щодо Наталії Шаріної відбулося на тлі антиукраїнської кампанії, яка триває з весни 2014 року в державних засобах масової інформації й у висловлюваннях офіційних осіб, що займають вищі керівні посади в Російській Федерації. Одна з частин цієї кампанії - порушення кримінальних справ проти громадян, які публічно висловлюють позицію щодо подій в Україні, відмінну від офіційної, або яким-небудь чином пов'язаних з Україною. З нашої точки зору, саме в світлі антиукраїнської кампанії і слід розглядати справу Наталії Шаріної", - йдеться в повідомленні "Меморіалу".

Раніше повідомлялося, що у Москві директорка Бібліотеки української літератури Наталія Шаріна, яка стала фігуранткою справи про поширення екстремістських книг, відправлена ​​під домашній арешт.

Раніше співробітники правоохоронних органів провели обшуки в московській Бібліотеці української літератури. Оперативники вилучили документи, електронні носії і деяку літературу. В органах зацікавилися інформацією про зберігання в бібліотеці примірників газети, яка може носити "русофобський характер" і в якій нібито містяться перекручені історичні факти.

Пізніше  58-річну директорку Бібліотеки української літератури в Москві затримали.

Згодом, Слідчий комітет Росії звинуватив Наталю Шаріну в розповсюдженні книг Дмитра Корчинського та просив суд її заарештувати.