Прем'єр Угорщини підтримав впровадження безвізового режиму для України

Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, у ході якої останній відзначив важливість впровадження безвізового режиму для українців

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу адміністрації президента.

Порошенко подякував Угорщині за незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, а також за гуманітарну допомогу, у тому числі лікування українських військових.

Прем'єр-міністр Орбан висловив схвалення щодо успішного проведенням чесних та прозорих виборів.

"Представленість у Закарпатській обласній раді членів Партії угорців України яскраво свідчить про відсутність утисків у нашій державі за національною ознакою", – наголосив Порошенко.

У ході обговорення прем’єр-міністр Орбан висловив задоволення з приводу стану дотримання прав угорської меншини в Україні.

Глава Уряду Угорщини підтримав важливість надання українським громадянам права на безвізові поїздки до країн Європейського Союзу.

Співрозмовники обмінялися також думками щодо шляхів посилення координації спільних дій силових і правоохоронних органів України та Угорщини, спрямованих на запобігання нелегальній міграції та боротьбу з контрабандою.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Європа може скасувати візи для українців  до літа-осені 2016.