Росія погодилась на реструктуризацію українського боргу. Але на своїх умовах

Володимир Путін розповів, що Росія погодилась на реструктуризацію українського боргу на три роки і готова обговорити деталі цієї пропозиції

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російський "Інтерфакс".

"Ми не просто погодились з реструктуризацією українського боргу, ми запропонували кращі умови цієї реструктуризації, ніж ті, які просив МВФ. Нас просили перенести цей платіж на наступний рік. Я сказав, що ми готові піти на більш глибоку реструктуризацію: готові піти на те, щоб цього року взагалі не отримувати ніяких грошей, а наступного року отримати мільярд, в 17-му - ще мільярд і у 18-му - ще мільярд", - сказав Путін, спілкуючись із журналістами після завершення саміту G20.

Він також сказав, що розраховує на гарантії від США, ЄС чи міжнародних фінансових організацій щодо повернення Україною Росії боргу в $3 млрд. Він хоче, щоб це питання вирішили до грудня цього року.

"А якщо не здатні дати гарантії, то, значить, вони не вірять у майбутнє української економіки", - сказав Путін.

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, уряд України введе мораторій на виплату єврооблігаційного боргу на $3 млрд у разі якщо Росія не погодиться із запропонованими умовами реструктуризації, на які погодились інші кредитори.