Росія запропонувала МВФ свій варіант погашення боргу Януковича Україною

Росія висунула Міжнародному валютному фонду пропозицію про порядок врегулювання українського боргу в $3 млрд

Про це заявив журналістам глава Мінфіну РФ Антон Силуанов, нагадавши, що на полях саміту G20 відбулася зустріч президента Росії Володимира Путіна з главою МВФ Крістін Лагард, передає Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

"РФ зробила пропозицію про порядок сплати Україною боргу в $3 млрд, погашення якого має відбутися в грудні поточного року", - сказав міністр.

Він не став розкривати деталі, але зазначив, що ця пропозиція "буде цікавим і може бути покладено в основу для врегулювання боргової проблеми України перед Росією".

За словами Силуанова, пропозиція РФ адресовано боржникам (Україна) і МВФ. При цьому до цього російський міністр переговорив з низкою європейських колег.

Однак, повідомив керівник Мінфіну РФ, з Києвом дана пропозиція поки не проговорювалося, оскільки "в українських колег поки не було якихось пропозицій, що відрізняються від врегулювання боргу перед комерційними кредиторами".

"Я неодноразово підкреслював, що ми вважаємо неприйнятним говорити про реструктуризацію, аналогічної комерційним кредиторам", - підкреслив Силуанов.

Міністр висловив сподівання, що Київ розгляне пропозицію і "ми просунемося з погляду пошуку компромісів і рішень у врегулюванні (боргу)".

Відповідаючи на запитання журналістів, глава Мінфіну уточнив, що його зустріч з міністром фінансів України Наталією Яресько поки не планувалася, але вона може відбутися, якщо Київ буде розглядати пропозицію Москви.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що Росія хоче заблокувати кредити МВФ для України у разі, якщо остання допустить дефолт по євробондам на $3 млрд перед Росією.

Але як писала газета The Wall Street Journal з посиланням на власні джерела, західні країни планують змінити правила кредитування, діючі в МВФ, щоб дати можливість Україні отримати черговий кредитний транш навіть у разі дефолту по "боргу Януковича".