За добу в АТО загинуло троє українських військових

За минулу добу внаслідок підриву на радіокерованому фугасі загинуло троє українських військовослужбовців

Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

Він зазначив, що інцидент стався поблизу селища Золоте на Луганщині.

Загалом Лисенко наголосив, що на території всієї зони АТО минулої доби було неспокійно.

Так, на Луганському напрямку противник обстріляв передові позиції українських військ на Бахмутській трасі поблизу Новотошківки. При цьому терористи застосували вогнепальну зброю, установку ЗУ-23-2 і 82-мм міномети зразка Другої світової війни.

Також одна ворожа провокація сталася на південний схід від Попасної. Бойовики застосували вогнепальну зброю.

На Донецькому напрямку теж фіксувалися обстріли та провокації з боку терористів. Уперше за тиждень противник відкрив вогонь у бік позицій сил АТО на Світлодарській дузі. Це сталося вчора після опівночі поблизу селищ Лозове та Луганське.

Водночас у Горлівці вчора було відносно спокійно - був зафіксований лише один збройний інцидент в селищі Новгородське.

Найскладнішою залишається ситуація на західних околицях Донецька.

З метою виявлення вогневих засобів і системи оборони сил АТО терористи регулярно відкривають вогонь у бік позицій українських військ. Крім стрілецької зброї та гранатометів зафіксовані випадки роботи ворожих мінометів. Найбільш неспокійно вчора було в Пісках (в світлий час доби) і в Мар'їнці (в темний час доби).

На Маріупольському напрямку противник порушує перемир'я точково, однак, на відміну від інших ділянок фронту, веде прицільний вогонь по позиціях сил АТО. В тому числі два таких епізоди вчора відбулися поблизу села Гранітне.

Ще одна ворожа провокація зафіксована в Широкиному. Близько півгодини окупанти вели вогонь у бік українських позицій зі стрілецької зброї.