Бойовики шантажують Україну заручниками, - Геращенко після Мінських переговорів

Уповноважена з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі пояснила, чому немає прогресу в питаннях обміну полоненими

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на народного депутата від Блоку Петра Порошенка та Уповноваженого президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірину Геращенко.

"На жаль, новин про звільнення полонених і інші важливі проблеми насьогодні немає. Багато запитань від мам і родичів, від журналістів і громадськості: чому так довго не звільняють хлопців. Відповідь одна- бойовики шантажують Украіну заручниками, намагаються використати іх утримання для тиску по амністії", - написала Геращенко у Facebook після завершення чергового раунду Мінських переговорів 17 листопада.

Вона також повідомила, що бойовики намагаються зірвати мирний процес на догоду Кремлю і звинуватити в усьому Київ. За її словами, пояснень, що робить російська зброя  та військові на території України, немає.

"Тому є намагання заговорити процес, відволікти увагу, створити чергові провокації з обстрілами. На всіх групах українська сторона чітко заявила - безпекова ситуація є передумовою для вирішення всіх інших питань", - написала Геращенко.

Нагадаємо, прес-секретар Леоніда Кучми Дар'я Оліфер також сьогодні заявила, що прогресу в питаннях обміну полоненими немає.