Британці передали Путіну інформацію про теракт на борту літака "Когалимавіа" ще 5 листопада

Велика Британія ще 5 листопада передала Росії всю інформацію, яка дала можливість говорити про теракт на борту літака авіакомпанії "Когалимавіа"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

"Як казали наші міністри, ми зробили наші висновки на основі тієї інформації, яку мали, ми поділились нашими висновками з партнерами, включаючи Росію. Частина інформації носить чутливий характер, але ми поділились тим, чим могли", - сказала агентству на умовах анонімності представниця британського МЗС.

"Прем'єр-міністр говорив з президентом Путіним 5 листопада і надав йому нашу точку зору на причину катастрофи", - сказала дипломат, коментуючи заяву Путіна про те, що Росія розраховує на співпрацю інших країн в пошуку винних в теракті на борту російського авіалайнера.

Нагадаємо, літак російської авіакомпанії "Когалимавіа" розбився на Синайському півострові після вильоту з Шарм-ель-Шейху 31 жовтня. Всі 224 людини, які перебували на борту, загинули.

Згодом британські та американські спецслужби почали заявляти, що причиною катастрофи став вибух бомби на борту. Росія і Єгипет заявляли, що робити якісь висновки надто рано. Зокрема, прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков назвав версію про бомбу спекуляцією.

Декілька країн заборонили польоти в Шарм-ель-Шейх або навіть в Єгипет загалом. Згодом до них приєдналась Росія.

Голова європейського авіабудівного концерну Airbus Фабріс Бреж’є заявив 9 листопада, що не виявлено жодних технічних несправностей, які могли б стати причиною катастрофи російського авіалайнера над Єгиптом.

Сьогодні керівник ФСБ Олександр Бортніков вперше визнав, що літак авіакомпанії "Когалимавіа" впав у Єгипті через теракт - вибух бомби на борту.