Charlie Hebdo опублікував нову карикатуру на теракти в Парижі

Сатиричний журнал Charlie Hebdo опублікував нову карикатуру на теракти в Парижі

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на телеканал BFM.

На малюнку зображена людина, що п'є шампанське. При цьому в його животі кілька отворів, з яких це шампанське виливається.

Підпис до карикатурі говорить: "У них є зброя. Та, пішли вони, у нас є шампанське".

Раніше, журнал опублікував першу карикатуру на тему терактів, які раніше сталися в Парижі. На карикатурі були зображені привиди, стилізовані під типових французів - із вусами, в беретах і з багетами під пахвою. Напис на зображенні перекладається як "Французи повертаються до нормального життя".

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів у різних районах міста. Спочатку сталися три вибухи біля Stade De France, де проходив матч Франція-Німеччина. Крім того, терористичні атаки сталися в п'яти інших місцях Парижа. Зокрема, терористи захопили і розстріляли заручників у театрі Bataclan.

Загалом у результаті нападів загинули 129 чоловік, з них упізнали лише 103 людини. Ще більше 350 чоловік отримали поранення в результаті терактів. Відповідальність за вчинення терактів в Парижі взяли на себе бойовики "ІДІЛ".

У Франції вже впізнали п'ятьох терористів-смертників з семи (справжність паспорта п'ятого бойовика ще точно не встановлена). Крім того, у Бельгії поліція затримала 7 осіб, що можуть бути причетні до скоєння терактів.

Варто додати, що у ході антитерористичних рейдів у Франції було заарештовано 23 особи. Ще 104 особи були взяті під домашній арешт.