ФІФА вліпить Блаттеру та Платіні тривалі дискваліфікації у грудні, - ЗМІ

Міжнародна федерація футболу до кінця року оголосить про тривалу дискваліфікацію глави УЄФА Мішеля Платіні та президента ФІФА Йозефа Блаттера

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Sky Sports.

Раніше повідомлялося, що Блаттеру і Платіні загрожує відсторонення від футболу на термін до шести років. Видання відзначає, що в разі доведеної провини чиновників вони будуть відлучені від футболу, щонайменше на п'ять років.

Швейцарське федеральне бюро юстиції (FOJ) 25 вересня відкрило справу проти Блаттера, який підозрюється в тому, що незаконно передав 2 млн швейцарських франків Платіні в 2011 році. Гроші нібито були переказані Платіні за виконання робіт в період з кінця січня 1999 року до червня 2002 року.

Француз заявив, що дана виплата була здійснена за контрактом. На початку жовтня комітет ФІФА з етики відсторонив Блаттера, генсека організації Жерома Вальке і Платіні на 90 днів від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом.

Блаттер і Платіні подали апеляції на рішення комітету з етики на 90-денне відсторонення. За даними видання, рішення апеляційного комітету буде винесено до кінця тижня. Потім справу буде передано главі арбітражної палати комітету з етики ФІФА Хансу-Йоахіму Еккерту.

Блаттер, швидше за все, буде особисто присутній на засіданні комітету. Очікується, що засідання буде схожим на судовий процес, в ході якого сторони обвинувачення і захисту висловлять свої позиції, після чого ФІФА ухвалить рішення.

Блаттер планує звернутися до Спортивного арбітражного суду в Лозанні, якщо його апеляція буде відхилена.

Блаттер, який очолює ФІФА з 1998 року, 29 травня був переобраний на п'ятий термін, а вже 2 червня на хвилі корупційного скандалу в ФІФА оголосив про відставку. Вибори нового глави організації відбудуться 26 лютого 2016 року.